Symbaloo

Persoonlijk ben ik helemaal fan van de mogelijkheden van Yurls.
Vanuit onze groep ICT-ers komen echter ook steeds geluiden over de mogelijkheden van Symbaloo.
Daarom ben ik aan het stoeien gegaan met Symbaloo .  Met Yurls ben ik al zo bekend…..daar is geen stoeipartij meer nodig.  Wat ze steeds als voordeel van Symbaloo benoemden was : “de knop heeft een plaatje” en “het is duidelijker voor de kinderen”.

Inderdaad heeft (indien gewenst) iedere knop een plaatje, maar bij Yurls kun je ook een afbeelding uploaden en vervolgens doorlinken.
Bovendien zijn de knoppen een vast (klein) formaat bij Symbaloo waardoor de afbeelding soms erg onduidelijk is.
Ik heb ook enkele bestaande bladzijden met onderwijs links toegevoegd aan mijn Symbaloo pagina.
Eerlijk:  Ik vind dit niet altijd duidelijker voor de leerlingen…wat een drukte!
Er zijn echter wel een aantal  leuke pagina’s die binnen de pagina weer verder linken naar andere Symbaloo pagina’s zoals bv. Symbaloo EDU  Compliment! Mooi gedaan.

Symbaloo

Symbaloo

Wat ik echter mis (en dáár hebben we misschien gelijk wél een voordeel voor de onderbouw en/of speciaal onderwijs!) is de mogelijkheid om tekst te plaatsen .   Voordeel van Yurls is ook dat je je “embedded” video van bv. Youtube al zichtbaar hebt en niet een standaard button.  Misschien was mijn stoeipartij niet lang genoeg……dat kan.  Symbaloo is zeker óók handig in het onderwijs.  Iedereen die dit een handige manier vindt om zijn links te ordenen, vooral doen!   Maar ik blijf bij Yurls:-)
Wellicht heb je hier ook een mening over……laat maar horen!

Geplaatst in Archief en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *